Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ 80-88
Untitled
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ 80-88

 Αθήνα 09-10-2014
Αριθμός πρωτ.: 121

ΠΡΟΣ:                                               

Περιφερειάρχη Αττικής κ Ρένα Δούρου
            

 ΚΟΙΝ.:

Περιφερειακές Παρατάξεις

ΘΕΜΑ: Συνθήκες εργασίας στο κτίριο της Συγγρού 80-88.

Όπως γνωρίζετε τον Αύγουστο του 2014 μεταφέρθηκαν σε μέρος του 6ου ορόφου, επιφάνειας 630 τ.μ., του κτιρίου της Συγγρού 80-88 οι Δ/νσεις Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, ΔΑΟΚ ΠΕ Κεντρικού Τομέα, Αλιείας και Πολιτικής Γης που στεγάζονταν στη Φειδιππίδου 31 και στη Μενάνδρου 22, επιφάνειας 1135 τ.μ. και 265 τ.μ. αντίστοιχα. Δηλ. σε χώρο μικρότερο από τον μισό από αυτόν που στεγάζονταν!!!!

Είναι προφανές το σοβαρό και αξεπέραστο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη λειτουργία των παραπάνω Υπηρεσιών, λόγω της απόφασής της διοίκησης για τη μεταστέγασή τους στο συγκεκριμένο χώρο.

Ενδεικτικά σημειώνουμε:
— – Ο χώρος που διατέθηκε δεν επαρκεί για τη λειτουργική εγκατάσταση ούτε των υπαλλήλων ούτε του απαραίτητου εξοπλισμού (μηχανολογικός και εργαστηριακός εξοπλισμός, υπολογιστές, φωτοτυπικά) ούτε του ενεργού και απαραίτητα προσβάσιμου σε καθημερινή βάση Αρχείου ούτε υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

—- Η συγκέντρωση, στον 7ο όροφο του κτιρίου, πλήθους επίπλων και πολύ μεγάλου μέρους του Αρχείου στοιβαγμένου σε κούτες (υπερβολική επιβάρυνση του ορόφου), αφενός καθιστά αδύνατη τη χρησιμοποίησή τους και αφετέρου δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες. Μέρος μάλιστα του υλικού εξοπλισμού βρίσκεται εκτεθειμένο σε ακάλυπτο χώρο, οπότε εκτός από το ότι πολύ σύντομα θα καταστραφεί, αποτελεί και ενδεχόμενη αιτία πρόκλησης οποιουδήποτε ατυχήματος.

– — Η έλλειψη υποδομών π.χ. τηλεφωνικές γραμμές και φαξ (5 σε σύνολο 70 υπαλλήλων), ο προβληματικός κλιματισμός, η ελλιπής σκίαση κλπ επιτείνουν τις ήδη ακατάλληλες συνθήκες εργασίας.
Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή δεν υλοποίησε τη δέσμευση της για άμεση ενοικίαση και άλλου χώρου ώστε οι συνθήκες εργασίας να είναι ανθρώπινες και οι παραπάνω υπηρεσίες να λειτουργούν απρόσκοπτα.

ζητάμε να λάβετε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στέγαση των παραπάνω Υπηρεσιών σε επαρκή χώρο για τη λειτουργία τους.

Σε διαφορετική περίπτωση οι προαναφερόμενες υπηρεσίες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που επιβάλλει η λειτουργία τους, οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις, που απορρέουν από αυτήν.

                             Ο πρόεδρος                                  Ο γενικός γραμματέας

                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ            ΗΛΙΑΣ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ 80-88

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *