Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Συνάντηση ΤΔ Πειραιά και Νήσων με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη
Untitled
Συνάντηση ΤΔ Πειραιά και Νήσων με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σ. Υ. Π. Α.

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Πειραιάς, 14 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τοπική Διοικούσα Πειραιά και Νήσων του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής συναντήθηκε την Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά με τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ», κο Γιώργο Γαβρίλη, στο κτίριο της Δ/νσης Μεταφορών Πειραιά-Νήσων.

Η συνάντηση ορίστηκε κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του υποψηφίου προς το Τοπικό Παράρτημα του Σ.Υ.Π.Α, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά και Νήσων.

Το ΔΣ τον ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, εντοπίζοντας το πρόβλημα στον συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας που έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμώνει τις περιφερειακές ενότητες από ανθρώπινο δυναμικό και να δημιουργούνται συνθήκες άνισης μεταχείρισης μεταξύ των υπαλλήλων της Περιφέρειας. Τονίστηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνικές δομές, η γραφειοκρατία που απαιτείται για την έκδοση απλών διοικητικών πράξεων εξαιτίας της μη εκχώρησης αρμοδιοτήτων, που ταλαιπωρεί εργαζόμενους και πολίτες καθώς και η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού που θα διαχέεται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Ενημερώθηκε τέλος για την μη λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου και την ανάληψη θέσεων ευθύνης με αναθέσεις και την απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει την διαδικασία βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων.

Στο ζήτημα των αξιολογήσεων ο κος Γαβρίλης είπε πως αποτελούν ένα εργαλείο για να δημιουργηθούν δεξαμενές υπαλλήλων προς απόλυση και πως αν αυτές προχωρήσουν εντός του καλοκαιριού, τα αποτελέσματα δεν είναι δεσμευτικά και αποδεκτά από την επόμενη περιφερειακή αρχή, ενώ δήλωσε την αντίθεση του στον συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας που ακολουθείται σήμερα.

Δεσμεύτηκε και δήλωσε την πρόθεση του να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους από όποια θέση του αναλογεί και θα μεταφέρει την συζήτηση στον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κο Χατζηπέρο, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Η Τοπική Διοικούσα Πειραιώς και Νήσων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *