Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Ανακοίνωση ΣΥΠΑ για απεργία 6/11/2013
Untitled
Ανακοίνωση ΣΥΠΑ για απεργία 6/11/2013

Αθήνα, 04 Νοέμβρη 2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

Να μη λειτουργήσει καμία υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής!
Να πάψουμε να μοιρολατρούμε και να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη!

Γιατί δεν πρέπει να λείψει κανείς:

Γιατί η σαρωτική επίθεση της δικομματικής κυβέρνησης στους μισθούς, τις συντάξεις την εργασία τις κοινωνικές δαπάνες το λαϊκό εισόδημα δεν έχει τέλος. Σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επέλαση με την εφαρμογή των “προαπαιτούμενων” μέτρων, προετοιμάζονται νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
• Με τις διαθεσιμότητες, τα νέα οργανογράμματα, την αξιολόγηση, τον αποχαρακτηρισμό των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ προχωρούν σε απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.
• Με τις ιδιωτικοποιήσεις εκχωρούνται αρμοδιότητες και υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο, φιλέτο για την κερδοφορία τους, όπως π.χ. συμβαίνει σήμερα και με τις Υπηρεσίες των ΚΤΕΟ των Περιφερειών, που τις κρατάνε κλειστές.
• Γιατί δεν μπορούμε, να ζήσουμε με μισθούς φτώχειας ούτε εμείς ούτε οι οικογένειές μας.
• Γιατί σήμερα οι πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια μας και να συγκεντρώσουν στα χέρια τους τη γη που κατέχουμε. Αυτός είναι ο στόχος τους με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
• Γιατί δεν έχουμε δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα και πληρώνουμε χαράτσι 5 και 25 ευρώ στα νοσοκομεία.
• Γιατί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 περιέκοψαν 2,1 δις ευρώ προς ταΑσφαλιστικά Ταμεία και ετοιμάζουν νέα αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, πλήττοντας μεταξύ άλλων χιλιάδες εργαζόμενες με ανήλικο τέκνο.
• Γιατί η Παιδεία, που παρέχουν στα παιδιά μας, είναι μια ακριβοπληρωμένη αμάθεια.
• Γιατί δεν αφήνουμε τη λύση των προβλημάτων μας σε ναζιστικές, εγκληματικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή, την οποία γεννά και θρέφει το ίδιο το σύστημα, για να στρέφεται εναντίον όλων των εργαζομένων.

Γιατί αν με όλα αυτά που περνάνε δε σηκώσουμε το κίνημα ένα μπόι πιο ψηλά, μετά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, να σηκωθεί!

Γιατί αν δεν μπούμε τώρα όλοι στον αγώνα με όλα αυτά τα μέτρα, τότε θα ανοίξουμε την όρεξη σε κυβέρνηση Ε.Ε. και τρόικα να περάσουν ακόμα πιο πολλά και ακόμα πιο γρήγορα!

Γιατί ετοιμάζουν χειρότερους όρους δουλειάς και ζωής στα παιδιά μας απ’ αυτούς που ζήσαμε εμείς.

Ελπίδα για εμάς τους εργαζόμενους είναι η συσπείρωση στα σωματεία και η συμπόρευση στους αγώνες για την ανατροπή του ζοφερού μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. Η απεργία της 6ης Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός ταξικού κινήματος

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Δεν μπορεί να λέμε «να γίνει απεργία διαρκείας, για να συμμετέχω κι εγώ». Αυτό που δεν έχει γίνει τα τελευταία πολλά χρόνια στη χώρα μας, είναι μια ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! Και μάλιστα από κοινού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να παραλύσει η χώρα! Αυτό θα δώσει αισιοδοξία, να σηκώσουμε το κεφάλι και να κλιμακώσουμε παραπέρα τον αγώνα μας.

Ούτε μπορεί να αναπαράγεται η αντίληψη περί «χαμένου μεροκάματου» και «αναποτελεσματικότητας του αγώνα». Είναι αστείο, να σκεφτόμαστε το ένα μεροκάματο, όταν έχουμε χάσει πάνω από τρεις μισθούς (!) και ετοιμάζονται, να μας κόψουν κι άλλα!

ΤΟ ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *