Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Απάντηση ΣΥΠΑ για το Σχέδιο Οργανισμού
Untitled
Απάντηση ΣΥΠΑ για το Σχέδιο Οργανισμού

Αθήνα, 10 Οκτώβρη 2013

Προς : Περιφερειάρχη Αττικής
κο Ι. Σγουρό
Κοιν. : 1) Περιφερειακές Παρατάξεις
2) Μέλη του ΣΥΠΑ

Κε Περιφερειάρχη,

το ημιτελές Σχέδιο για την τροποποίηση του ισχύοντος Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής την οποία εσείς επιθυμείτε να επιφέρετε, περιήλθε στα χέρια του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής την Πέμπτη 26.09.2013 και με υποχρέωση απάντησης μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, φανερώνοντας την προσπάθεια, να αποκρυφτεί ο προσανατολισμός του, καθώς και ποιες ανάγκες και ποιον τελικά υπηρετεί.

Το Σχέδιο, σαν συνέχεια όλων των προηγούμενων Οργανισμών, είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων της Περιφερειακής Αρχής, γιατί υπηρετεί την πολιτική του λιγότερου κράτους, των καταργήσεων και συγχωνεύσεων υπηρεσιών και αντικειμένων προς όφελος των ΣΔΙΤ και των επιχειρηματικών ομίλων. Υπηρετεί με συνέπεια τις πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και κάνει πράξη το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων, με την προώθηση ελαστικών μορφών απασχόλησης, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Είναι ένα Σχέδιο προσαρμοσμένο στις εντολές της κυβέρνησης, της τρόικας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μείωση του Δημοσίου, από 35% και πλέον.

Αυτό ακριβώς υπηρετεί και συγκαλύπτει η έλλειψη αιτιολογικής έκθεσης σχετικά με τα κριτήρια βάσει των οποίων έγιναν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων και Διευθύνσεων. Διαπιστώνουμε, επιπλέον, ότι από το Σχέδιο που μας δόθηκε, εκτός από ότι λείπουν οι πληροφορίες που αφορούν τις απευθείας υπαγόμενες στον Περιφερειάρχη Υπηρεσίες, απουσιάζει παντελώς η κατανομή των οργανικών θέσεων των υπαλλήλων. Αυτό, το οποίο δηλώνατε ότι θα προασπίσετε και θα διατηρήσετε.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο Οργανισμός θα μπορούσε να διασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, το δικαίωμα στη ζωή συνολικά. Κανένας Οργανισμός στα πλαίσια αυτών των πολιτικών δεν θα μπορούσε να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα και ανάγκες των εργαζόμενων της Περιφέρειας καθώς και του λαού της Αττικής που εξυπηρετείται απ’ αυτές.

Ζητάμε, όπως πολλές φορές στο παρελθόν, τη διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων όλων των συναδέλφων μονίμων και αορίστου χρόνου τη διασφάλιση για τους εργαζόμενους της μη μετακίνησής τους χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους ούτε σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο ούτε σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα από αυτή που υπηρετούν και την αποτύπωση των δεσμεύσεων αυτών στο νέο Οργανισμό.

Θέλουμε, απαιτούμε και αγωνιζόμαστε:
1)οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, να λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας και των εργαζόμενων, να υπηρετούν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφαλή μεταφορά, την προστασία του περιβάλλοντος κλπ.
2)να διασφαλίζεται και να προωθείται η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής αγωνίζεται για έναν οργανισμό σε τέτοια κατεύθυνση.

Για τους παραπάνω λόγους σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. του ΣΥΠΑ διαφωνεί με το Σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής και σας το επιστρέφει.

ΤΟ Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *