Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Έκτακτη Γενική Συνέλευση 21/12/2012
Untitled
Έκτακτη Γενική Συνέλευση 21/12/2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η εβδομάδα που πέρασε είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα συνοδευόταν από πολύμορφες δράσεις, όπως καταλήψεις, συγκεντρώσεις – συνελεύσεις, απεργίες, συγκέντρωση στο Κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως και έγινε.

Την μεγάλη σε όγκο συγκέντρωση της απεργίας μας την Τρίτη 18-12-12 την υποδέχτηκαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι δυνάμεις καταστολής και η άρνηση – απαξίωση του Υπουργού να δεχτεί την αντιπροσωπία μας.

Στη συνέχεια την ίδια μέρα, κατά την παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την απαίτησή μας να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης οι εξελίξεις για το θέμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, η Περιφερειακή Αρχή το αρνήθηκε για άλλη μια φορά, μιλώντας μάλιστα «για χειραγώγηση των εργαζομένων από κάποιους που δρουν ενάντια στο καλό τους».

Συζητήθηκε βέβαια το ζήτημα, με πλάγιο τρόπο, στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί «Έγκρισης σκοπιμότητας τροποποίησης Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής», όπου ο Περιφερειάρχης περιέγραψε την πρόβλεψη του Υπουργείου για μείωση των οργανικών μονάδων & θέσεων και μεταφορά του προσωπικού, όπως εξάλλου αποτυπώνεται και στη σχετική εισήγηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε είναι μακρύς και δύσκολος. Η οργάνωση του αγώνα μας, η υπομονή, η επιμονή, η μαζικότητα και η κοινωνική συμμαχία στην κατεύθυνση της ανατροπής, αποτελούν τους αναγκαίους όρους για να μπορέσουμε να παρεμποδίσουμε τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα (μνημονιακές συμβάσεις, εφαρμοστικοί νόμοι, μεσοπρόθεσμα προγράμματα κλπ.) και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που τα γεννούν.
Παλεύουμε:
 Ενάντια, στις απολύσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται (διαθεσιμότητες, νέους οργανισμούς, αξιολόγηση κλπ).
 Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ (ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις αρμοδιοτήτων κλπ).
 Για δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για όλους (υγεία, παιδεία κλπ).
 Ενάντια στα χαράτσια και τη φορολογική επιδρομή στα ελάχιστα εισοδήματα που διαθέτουν οι εργαζόμενοι.

Όλοι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 21.12.2012 και ώρα 09:00πμ – 03:00μμ, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19 (500 μ. από το Σταθμό του Πειραιά) (η Γ.Σ. της Πέμπτης αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των ΜΜΜ). Οι Διευθυντές, να διευκολύνουν την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων-

ΤΟ Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *