Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Για τη λειτουργία κατασκήνωσης.
Untitled
Για τη λειτουργία κατασκήνωσης.

Αθήνα 4-8-2016

Aριθμ. Πρωτ.: 99

                                      Προς

                                                                  την Περιφερειάρχη Αττικής

Θέμα: Για τη λειτουργία κατασκήνωσης.

 

κα Περιφερειάρχη

Σε συνέχεια της συζήτησης που έχει γίνει αναφορικά με την κοινή πιστεύουμε θέληση να διεκδικήσουμε την λειτουργία μιας κατασκήνωσης  για τα παιδιά των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής και μετά από τις πληροφορίες, που συγκεντρώσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:

1)Μετά από συνεννόησή σας με τον Δήμαρχο Πόρου (εφ’ όσον θα ζητήσουμε την λειτουργία της κατασκήνωσης, που βρίσκεται στο Γαλατά Πόρου) ή με τον Δήμαρχο Μαραθώνα (εφ’ όσον θα ζητήσουμε την λειτουργία της Δ΄ κατασκήνωσης, που βρίσκεται στον Άγιο Ανδρέα), πρέπει να ληφθούν Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και του αντίστοιχου Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα δηλώνεται η πρόθεση και η δέσμευση για την λειτουργία της κατασκήνωσης.

Στις αποφάσεις αυτές, που πρέπει να κινούνται στην ίδια «γραμμή» πρέπει να αποτυπώνεται η πρόθεση για ανάληψη από την Περιφέρεια Αττικής για την επόμενη περίοδο (2017) της οργάνωσης, της λειτουργίας και των δαπανών, που θα προκύψουν για τις υποδομές, που χρειάζονται, καθώς επίσης ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στις αναγκαίες για την λειτουργία της, προσλήψεις προσωπικού.

Στην Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πρέπει αποτυπώνεται και η απόφαση για υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο.

2)Υπογράφεται Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο με την οποία ρυθμίζονται οι μεταξύ των ΟΤΑ σχέση καθώς και πόσες κατασκηνωτικές περίοδοι θα λειτουργούν, ποια παιδιά θα φιλοξενούνται, ποιες κατασκηνωτικές περίοδοι θα απευθύνονται μόνο στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής κλπ.

3)Το κοινό των 2 ΟΤΑ (Δήμος και Περιφέρεια) αίτημα θα απευθυνθεί με 2 επιστολές συνοδευόμενες από τις αντίστοιχες Αποφάσεις Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να εκδοθεί η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες στην κατασκήνωση.

Σημειώνουμε επίσης ότι:

  • κάθε κατασκήνωση μπορεί να λειτουργεί από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, με όσες κατασκηνωτικές περιόδους αποφασίζονται.
  • κάθε κατασκηνωτική περίοδος μπορεί να απευθύνεται μόνο σε παιδιά ή σε οικογένειες με παιδιά ή σε ΑΜΕΑ ή σε ηλικιωμένους.
  • θα χρειαστεί Μελέτη από Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ή της Περιφέρειας όπου θα περιγράφονται οι εργασίες, που πρέπει να γίνουν στην κατασκήνωση για να μπορέσει να γίνει λειτουργήσιμη και το κόστος των εργασιών αυτών, προκειμένου να παρθούν οι ανάλογες Αποφάσεις (Οικονομικής Επιτροπής, Περιφερειακού συμβουλίου κλπ).

Τέλος κρίνουμε απαραίτητο πριν από κάθε άλλη ενέργεια ένα μικτό κλιμάκιο από την Περιφερειακή Αρχή, το Σύλλογο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες να μεταβεί στο χώρο, για να έχει ιδίαν αντίληψη της υπάρχουσας κατάστασης στην κατασκήνωση αυτή.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ για ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *