Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΥΠΑ 2-10-2024
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΥΠΑ 2-10-2024
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                                  Αθήνα 3-10-2024

                                              Αρ. Πρωτ.:469

         Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 2-10-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 17 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Καζάκο Βαγγέλη, Ντόντο Παναγιώτη, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Σαραντοπούλου Κυριακή, Ποριάζογλου Βενετία, Σωτηρία Κορκίδου, Φίλιππο Φιλιάδη, Κοντούδη Κυριάκο, Στεβή Ειρήνη, Πνακά Χάρη, Στασινοπούλου Ιωάννα, Ζαγορήσιο Χάρη, Σούλτο Γιάννη και από τις Τοπικές Διοικούσες τον Ζητούδη Στέλιο και την Πριτσιανάκη Μαρία.

Τα θέματα που τέθηκαν από την Πρόεδρο εισηγητικά για τις γενικότερες εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και που το Δ.Σ. μετά από την συζήτηση που ακολούθησε κατέληξε, ήταν τα εξής:

  1. Συζητήθηκε η άκρως ανησυχητική κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή μετά και την επίθεση που έχει εξαπολύσει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ στον Λίβανο, την Δυτική Όχθη, την Υεμένη, τη Συρία, αλλά και την απάντηση του Ιράν, εξελίξεις που επιβεβαιώνουν τους γενικότερους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή και που καμία σχέση δεν έχουν με το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» καμίας χώρας. Η κατάσταση που διαμορφώνεται φέρει εκατόμβες νεκρών και ξεριζωμένων, αυξημένους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής και της Μεσογείου και απαιτείται επαγρύπνηση από το λαό μας. Οι εργαζόμενοι έχουν χρέος να συμμετέχουν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται από μαζικούς φορείς για να επιστρέψει τώρα η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα που στοιχίζει στον ελληνικό λαό 500.000ευρώ για κάθε μία ημέρα, να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, που κάνει τη χώρα μας στόχο αντιποίνων και να εκφραστεί η αλληλεγγύη μας στους λαούς που ματώνουν.
  2. Θα πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου (τελική) στις 30-10-2024 σε χώρο που θα ανακοινωθεί, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τη διαθεσιμότητα, στην οποία θα εγκριθεί ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. και θα εκλεγούν οι εφορευτικές επιτροπές για τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και των αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ την ερχόμενη άνοιξη. Προτεινόμενη ημερομηνία εκλογών είναι η 13η Νοεμβρίου.

Στην ε/α Γ.Σ. του Συλλόγου στις 30-10-24 θα δοθεί διακριτός χρόνος στις Τοπικές Διοικούσες των παραρτημάτων του Συλλόγου, ώστε να παρουσιαστεί ο απολογισμός τους.

  1. Να αξιοποιηθεί η Γενική Συνέλευση και όλες οι περιοδείες για την επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ) την Τετάρτη 20 Νοέμβρη, με κύρια αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ικανοποίηση αιτημάτων μας με υπογραφή ΣΣΕ, μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας κλπ.
  2. Να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για να τιμηθεί η 80η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Ναζί.
  3. Να διερευνηθεί το ενδιαφέρον συναδέλφων για την πραγματοποίηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής από συνάδελφο – συγγραφέα.
  4. Να διερευνηθεί από τώρα και να κλειστεί η παράσταση για την Χριστουγιεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά των μελών του Συλλόγου.
  5. Να διοργανωθεί εκδρομή-ξενάγηση την Κυριακή 3-11-2024, ημέρα δωρεάν εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, με πούλμαν που θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα και θα καταλήξει στο αρχαίο θέατρο Θορικού στο Λαύριο.
  6. Για την εικαστική δράση της Ομοσπονδίας με θέμα τα «Απολυμαντήρια- Λοιμοκαθαρτήρια της Ελλάδας» που θα παρουσιαστεί τις ημέρες του Συνεδρίου της ΟΣΥΑΠΕ.
  7. Εγκρίθηκε η απολογιστική έκθεση των οικονομικών της Ταμία.
  8. Εγκρίθηκαν αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στο ΣΥΠΑ. Αποφασίστηκε ότι αυτές είναι οι τελευταίες αιτήσεις εγγραφής που εγκρίνονται πριν τη διεξαγωγή των εκλογών του ΣΥΠΑ, προκειμένου να καταρτιστεί πλήρως το μητρώο για τις εκλογές. Όποιες νέες αιτήσεις εγγραφής θα εξεταστούν πλέον από το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές.
  9. Τέλος το Δ.Σ. πήρε ομόφωνη απόφαση να προσφύγει στα δικαστήρια για να ακυρώσει την κατά πλειοψηφία αντικαταστατική Απόφαση του Γ.Σ. της 29-10-2021 της ΟΣΥΑΠΕ, περί μη συμμετοχής των συμβασιούχων εργαζομένων στις αρχαιρεσίες των πρωτοβάθμιων Σωματείων, στην περίπτωση που αυτή δεν αλλάξει.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα από τα παραπάνω ζητήματα απαιτούνται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *