Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Για την συμμετοχή των μελών στις Επιτροπές διενέργειας Δημοσίων Συμβάσεων
Untitled
Για την συμμετοχή των μελών στις Επιτροπές διενέργειας Δημοσίων Συμβάσεων

Αθήνα  26- 7 -2020

Αρ. Πρωτ.: 198

Για την συμμετοχή των μελών στις Επιτροπές διενέργειας

Δημοσίων Συμβάσεων

Με αφορμή διάφορες αντικαταστάσεις μελών στις προβλεπόμενες του άρθρου 221 του ν.4412/2016 Επιτροπές διενέργειας διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων παραλαβής υλικών, εργασιών και παροχής υπηρεσιών, σε Γνωμοδοτικές Επιτροπές διενέργειας διαγωνισμών καθώς και στην Επιτροπή ενστάσεων και προσφυγών  και μετά από διαμαρτυρίες συναδέλφων μας για αυθαίρετη τοποθέτησή τους σε αυτές, για συνεχή & επαναλαμβανόμενη συμμετοχή τους και παρά το φόρτο εργασίας τους στις υπηρεσίες που ανήκουν και υπηρετούν ξαναθέτουμε τα εξής αιτήματα:

  • Απαιτείται ενιαία αντιμετώπιση στην συγκρότηση αυτών των Επιτροπών, δηλαδή οι όλες θα συγκροτούνται μετά από «δημόσια» κλήρωση ή μετά από ορισμό των μελών τους, επιλογή η οποία θα αναφέρεται και θα αιτιολογείται στις σχετικές Αποφάσεις. Διαφορετικά όταν για την συγκρότηση κάποιων Επιτροπών γίνεται από κάποιες Δ/νσεις Οικονομικών κλήρωση, σε κάποιες άλλες γίνεται ορισμός, σε κάποιες γίνεται «εικονική» κλήρωση, σε αντικαταστάσεις μελών αλλού γίνεται κλήρωση κι αλλού ορισμός, γίνεται φανερό ότι μόνο σκοπιμότητες εξυπηρετούνται… Σκοπιμότητες που σηματοδοτούν επιλογή κάποιων «βολικών»… συναδέλφων και φτάνουν στην εξόντωση κάποιων άλλων συναδέλφων, με το ιδιαίτερο φόρτωμα που σημαίνει η συμμετοχή τους σε κάποια από τις παραπάνω Επιτροπές. Οφείλει λοιπόν η Περιφερειακή Αρχή να δώσει μια σαφή απάντηση για το πως επιλέγει να συγκροτούνται οι συγκεκριμένες Επιτροπές, κλήρωση ή ορισμός μελών.
  • Να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική επιμόρφωση από το ΙΝΕΠ όλων των μελών των Επιτροπών, πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους. Ο προγραμματισμός των σεμιναρίων αυτών από το ΙΝΕΠ πρέπει να είναι συνεχής και επαναλαμβανόμενος, ώστε να μπορεί να καλύψει τα εκάστοτε «νέα» μέλη των Επιτροπών.
  • Να καλύπτεται το κόστος που επωμίζονται οι υπάλληλοι, που συμμετέχουν στις παραπάνω Επιτροπές, ως υπόχρεοι για την συμπλήρωση των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ρυθμίσεις του ν.3213/2003 για πόθεν έσχες) από την Περιφέρεια.

Ζητάμε την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων με συγκεκριμένες ρυθμίσεις και απαντήσεις. 

Π.Α.

  1. Περιφερειάρχη Αττικής
  2. Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
  3. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

4.Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

& Αυτοδιοίκησης

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ Για την συμμετοχή των μελών στις Επιτροπές διενέργειας Δημοσίων Συμβάσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *