Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 7-11-2019
Untitled
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 7-11-2019

Αθήνα 5 – 11 -2019

                                      Αρ. Πρωτ.: 286

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019, από την έναρξη έως τις 12.00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 9.30 πμ, Συγγρού 15

Η «συνεργασία» με τους υπαλλήλους της Περιφέρειας τέλειωσε «πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις»!!!, και η Περιφερειακή Αρχή προχώρησε σε αυθαίρετες «μετακινήσεις» τριών υπαλλήλων από την Δ/νση Ανάπτυξης Κεντρικού Τομέα, προς τις Οικονομικές Υπηρεσίες.

Παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων και της υπηρεσίας τους, δόθηκε εντολή να προχωρήσουν οι «μετακινήσεις» αμέσως!!!

Δεν υπολογίζουν ούτε «ειδικότητες» και εξειδικεύσεις (μεταπτυχιακές σπουδές), ούτε την κατάσταση των υπαλλήλων, που ένα πρωί, τους λένε «φεύγεις από εδώ»…

Στις προσχηματικές αιτιάσεις ότι οι αρμοδιότητες του Τμήματος Ανωνύμων Εταιρειών «φεύγουν» και αποδεσμεύονται δυνάμεις, που μπορούν να στελεχώσουν άλλες υπηρεσίες απαντάμε:

  • Ναι, οι ιδιωτικοποιήσεις των αρμοδιοτήτων του συγκεκριμένου Τμήματος προχωρούν από την προηγούμενη και την τωρινή κυβέρνηση, μόνο, που ακόμα δεν έχουν φύγει…
  • Ναι, θα αποδεσμευτούν συνάδελφοι, όμως μετά τον Ιανουάριο, όπως προβλέπεται με τις σχετικές ρυθμίσεις.
  • Η στελέχωση των υπηρεσιών πρέπει να βασίζεται στους κλάδους και τις ειδικότητες που απαιτούνται. Δηλαδή στις Οικονομικές Υπηρεσίες πρέπει να τοποθετούνται κυρίως συνάδελφοι οικονομικών επιστημών.
  • Πριν γίνουν «μετακινήσεις» σε άλλες υπηρεσίες πρέπει πρώτα να καλυφθούν οι ανάγκες στα Τμήματα της ίδιας υπηρεσίας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης. Εκτός αν αποτελεί επιλογή της Περιφερειακής Αρχής η υποβάθμιση των ελέγχων των Τμημάτων Εμπορίου, που συχνά γίνονται ενοχλητικοί…
  • Πριν γίνουν «μετακινήσεις» σε άλλες υπηρεσίες πρέπει πρώτα να ενημερωθούν όλοι, για το ποιες υπηρεσίες έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες, ώστε να οι συνάδελφοι να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Δεν μπορεί στο πλαίσιο της κινητικότητας να προκηρύσσονται θέσεις σε επίπεδο Τμήματος, ώστε να κατατίθενται ανάλογα αιτήματα υπαλλήλων και μέσα στον ίδιο φορέα να μην υπολογίζεται καθόλου η γνώμη του υπαλλήλου και να αντιμετωπίζεται με τέτοιο αυθαίρετο τρόπο. Η αυθαίρετη αυτή μεταχείριση δείχνει την «πόρτα» εξόδου από την Περιφέρεια Αττικής και την επιλογή μετάταξης σε άλλο φορέα.
  • Η τραγική υποστελέχωση δεν «μπαλώνεται» με «μετακινήσεις» και μάλιστα αυθαίρετες. Λύση είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αλλιώς αλλού κλείνεις μια τρύπα, κι αλλού ανοίγεις…

Σε όλη αυτή την κατάσταση, που διαμορφώνεται, απέναντι στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό, απέναντι στο αντεργατικό ξεκίνημα της νέας Περιφερειακής Αρχής :

Απαντάμε με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους υπαλλήλους των Δ/νσεων Ανάπτυξης, την  ΠΕΜΠΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12.00 και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 9.30 πμ, Συγγρού 15.

Προχωράμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εφόσον απαιτηθεί.

  • Απαιτούμε να ανακληθούν τώρα οι αυθαίρετες «μετακινήσεις» των τριών συναδέλφων της Δ/νσης Ανάπτυξης Κεντρικού Τομέα Αθήνας.
  • Απαιτούμε να καλυφθούν τα κενά των Τμημάτων Εμπορίου των Δ/νσεων Ανάπτυξης, μετά την υλοποίηση της αφαίρεσης των αρμοδιοτήτων των Τμημάτων των Ανωνύμων Εταιρειών.
  • Απαιτούμε να «προκηρυχθούν» οι κενές θέσεις των Διευθύνσεων, που η Περιφερειακή Αρχή θέτει σε προτεραιότητα για την κάλυψή τους, για να μπορέσουν να υποβάλουν οι συνάδελφοι τα αιτήματά τους.
  • Απαιτούμε να μπουν κριτήρια σε όλες τις «μετακινήσεις» των υπαλλήλων (αίτηση, οικογενειακή κατάσταση, τόπος κατοικίας, ειδικότητα) και όχι μόνο σε όσες αφορούν «μετακινήσεις» σε υπηρεσίες άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων. Να είναι μια διαδικασία ανοικτή που θα γίνεται σε εθελοντική βάση και θα σέβεται την εργασιακή αξιοπρέπεια των υπαλλήλων.
  • Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την  ΠΕΜΠΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019,

από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12.00 και

ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 9.30 πμ, Συγγρού 15

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

286-ΣΥΠΑ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *