Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Untitled
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

                                           Αθήνα  14- 1 -2019

 Αρ. Πρωτ.: 15

                                                                                          Προς

                                                                                          Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Με αφορμή την καθυστέρηση που παρατηρείται στη νέα βαθμολογική κατάταξη, σύμφωνα με τον ν. 4485/2017 (άρθρο 46) των συναδέλφων – κατόχων ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου και συγκεκριμένα συναδέλφων μηχανικών, για τους οποίους έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη Διαπιστωτική Απόφαση και λαμβάνοντας υπόψη το υπ’ αριθ. οικ. 247284/10-12-2018 ερώτημα που απευθύνατε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (συνημμένο στην 243046/19-12-2018 έγγραφη απάντησή σας σε συναδέλφους μηχανικούς) επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Το άρθρο 46, παρ. 2 του ν. 4485/2017 είναι σαφές και προβλέπει ότι «Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) λογίζεται ότι έχει ληφθεί από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματος και καταλαμβάνει και τους αποφοιτήσαντες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.».
  2. Η αριθ. 174/2018 ατομική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους την οποία μνημονεύετε στο ερώτημά σας «αφορά στην κρίση περί του παραδεκτού της αίτησης υποψηφιότητας σε διαδικασία επιλογής προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων και της μοριοδότησης της συνάφειας του εν λόγω τίτλου με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης.».
  3. Οι επισημάνσεις που θέτετε δεν αφορούν την βαθμολογική κατάταξη των συναδέλφων μηχανικών γενικά, αλλά μόνο ζητήματα, που έλυσε η υπ’ αριθ. 174/2018 ατομική Γνωμοδότηση του ΝΣΚ για όσους τυχόν είχαν θέσει υποψηφιότητα για θέσεις προϊσταμένων Γενικών Δ/ντών πριν ολοκληρωθεί η εφαρμογή του άρθρου 46, του ν. 4485/2017.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν υφίσταται κανένα αδιευκρίνιστο ζήτημα και γι αυτό σας καλούμε να προχωρήσετε χωρίς καμία καθυστέρηση στην εκ νέου βαθμολογική κατάταξη των συναδέλφων – κατόχων ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου και συγκεκριμένα συναδέλφων μηχανικών, για τους οποίους έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη Διαπιστωτική Απόφαση (και για όσους άλλους κλάδους εκδοθούν ανάλογες αποφάσεις) από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματός τους.

Κοιν/ση

  1. Περιφερειάρχη Αττικής
  2. Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας
  3. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Δ/νση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού

hrm@ydmed.gov.gr

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *