Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ
Untitled
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα  24- 10 -2018

Αρ. Πρωτ.: 286

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ

Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση, δίνουμε απάντηση σε όλα τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, στις αυταπάτες και τις προεκλογικές κοροϊδίες, ενώνοντας τη φωνή μας και τη δράση μας με άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή στα ψέματα και στις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τ’ άλλα κόμματα, που ψήφισαν και στήριξαν τα μνημόνια (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κλπ). Οι όποιες εξαγγελίες τους γίνονται για προεκλογικές σκοπιμότητες και σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν τη σκληρή πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουμε. Δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων και του λαού. Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να παρουσιαστεί ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, τα μνημόνια είναι εδώ !!!

Η «μεταμνημονιακή κανονικότητα» περιλαμβάνει όλους τους μνημονιακούς νόμους (700 και πλέον) με μόνιμη εποπτεία μέχρι το 2060 και στηρίζεται σε νέα βάρη για τους εργαζόμενους με αυξήσεις σε φόρους και μειώσεις δαπανών και στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στα τσακισμένα δικαιώματα και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η επίθεση τους αφορά όλες τις πτυχές της ζωής του λαού: τους μισθούς, τις συντάξεις, το εισόδημά, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την εκπαίδευση, τις υποδομές, τις κοινωνικές δομές. Τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης που ακούει στο όνομα κεφάλαιο και ΕΕ, τις βιώνουμε στους χώρους δουλειάς με υποστελεχωμένες υπηρεσίες, με εντατικοποίηση της δουλειάς, τις βιώνουμε στην καθημερινότητά μας με τις τεράστιες μειώσεις στους μισθούς μας, στις συντάξεις, την αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, τη μείωση των κοινωνικών παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια, τη φοροληστεία, την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία και τόσα άλλα.

Να αναλογιστούμε ακόμα ότι το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας πάει πακέτο με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της κάνοντάς την μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση. Μας εμπλέκουν ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, που φέρνει φτώχεια, μετανάστευση και προσφυγιά για τους λαούς.

Να αναλογιστούμε από την άλλη, ότι η Ομοσπονδία μας με σταθερή και αταλάντευτη ταξική γραμμή, πέτυχε να υπογραφεί για πρώτη φορά Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ότι τα παιδιά μας απόκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής σε κατασκηνώσεις και άλλες μικρές νίκες που βοηθούν να καταλάβουμε ότι για να κερδηθούν περισσότερα και μεγαλύτερα πρέπει να οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. Η απογοήτευση, η μοιρολατρία, οι μειωμένες απαιτήσεις δεν οδηγούν πουθενά.

Γυρίζουμε την πλάτη στην ανοχή που καλλιεργεί ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός σε όλες τις συνδικαλιστικές βαθμίδες, από το πρωτοβάθμιο σωματείο μέχρι τα τριτοβάθμια όργανα, που είτε δεν παίρνουν καμιά πρωτοβουλία (βλέπε ΓΣΕΕ) είτε κάνουν ότι μπορούν για να μην πάρει χαρακτηριστικά Πανεργατικού ξεσηκωμού η αντίδραση των εργαζομένων (βλέπε ΑΔΕΔΥ).

Σημειώνουμε πως η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία τις 14 Νοέμβρη «βγήκε», ακριβώς επειδή υπήρξε η αταλάντευτη στάση των συνδικάτων, των ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, που δεν έσκυψαν το κεφάλι στο ρεαλισμό της υποταγής και στον κοινωνικό εταιρισμό. Κάτω από την ίδια πίεση πήρε απεργιακή απόφαση και το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της Χώρας (Αθήνας), που πήρε, τελικά, απόφαση για απεργία στις 14 Νοέμβρη. Έτσι, διαμορφώνονται όροι και προϋποθέσεις για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 Νοέμβρη. Όλα τα σφυριά πρέπει να χτυπήσουν για την επιτυχία της.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον βάζοντας ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για: 

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Επαναφορά του 13ουκαι 14ουμισθού.
  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και των ΒΑΕ.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 14-11-2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *