Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 26-5-2023
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 26-5-2023
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα  28- 5 -2023

                                             Αρ. Πρωτ.: 111

 

         Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 26 ΜΑΙΟΥ 2023

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 26-5-2023 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 18 από τα 25 μέλη (και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Ντόντο Παναγιώτη, Ποριάζογλου Βενετία, Σαραντοπούλου Κυριακή, Στεβή Ειρήνη, Κορκίδου Σωτηρία, Μπακογιώργο Ευάγγελο, Πολυζώη Ευαγγελία, Σούλτο Γιάννη, Κυριακόπουλο Γεώργιο, Πνακά Χάρη και Ζαγορήσιο Χάρη, καθώς και τα μελη της Τοπικής Διοικούσας Ζητούδη Στέλιο και Στασινοπούλου Ιωάννα) συζήτησε για τις εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και κατέληξε στα εξής κυρίως ζητήματα:

 

  1. Εκτίμησε την εκλογική αναμέτρηση της 21-5-2023 και το αποτέλεσμα που αυτή είχε, καθώς και την επίθεση που έρχεται στους εργαζόμενους και το λαό σε κάθε επίπεδο της ζωής του το αμέσως επόμενο διάστημα. Με βάση αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο στα σωματεία τους και με δυναμικούς αγώνες να καταφέρουν η όποια επόμενη κυβέρνηση να αναδιπλώσει την επίθεση της.
  2. Στην απαίτηση μας η συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων το επόμενο διάστημα, εκτός από τους συναδέλφους των οποίων η Δ/νση τους συμμετέχει λόγω αρμοδιότητας ή άλλων συναδέλφων που εμπλέκονται, να γίνει με βάση τη σειρά που έχουν κληρωθεί στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 28-4-2023. Για τη συγκρότηση των νέων συνεργείων να συνεχιστεί η σειρά κλήρωσης, από εκεί που σταμάτησε στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία και να αποκλειστούν όσοι συμμετείχαν στα τελευταία συνεργεία είτε μπήκαν με τη σειρά τους είτε μπήκαν εκτός σειράς, χωρίς βεβαίως να αναφερόμαστε στους συναδέλφους που ορίζονται ως εμπλεκόμενοι. Θα εκδοθεί ανακοίνωση, μόλις έχουμε περισσότερα δεδομένα.

Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η Διοίκηση ενέταξε μέσω των αποφάσεων της μεγάλο αριθμό συναδέλφων χωρίς να είναι η σειρά κλήρωσής τους, μειώνοντας έτσι τον αριθμό όσων εντάχτηκαν με σειρά κλήρωσης. Οι συνάδελφοι έχουν ευθύνη, όταν γίνονται αποδέκτες αυτής της πρακτικής που σπέρνει διχόνοια και καχυποψία ανάμεσα μας.

  1. Εκδόθηκε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κάλυψη των κατασκηνωτικών εξόδων των παιδιών των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε αντίστοιχη συνεννόηση όπως το προηγούμενο καλοκαίρι με τους ιδιοκτήτες των κατασκηνώσεων, ώστε να πληρωθούν μετά τη διαμονή των παιδιών, δηλ. αφού χορηγηθούν τα χρήματα στους υπαλλήλους από την Περιφέρεια Αττικής. Η εμπειρία από την περσινή συνεννόηση έχει αφήσει ένα καλό προηγούμενο.
  2. Την απαίτηση μας να χορηγηθεί άδεια σε συναδέλφους που έχουν μικρά παιδιά, τις ημέρες πριν και μετά τις επερχόμενες εκλογές, όπου θα είναι ενδεχομένως κλειστά τα camp των Δήμων λόγω εκλογών, παρά την αναστολή των κανονικών αδειών των δημοσίων υπαλλήλων.
  3. Την διοργάνωση εκδρομής- ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας Αρτέμιδας την Κυριακή 18-6-2023.
  4. Ενημέρωση για την εκδήλωση καλλιτεχνικής αναβάθμισης υπόγειας διάβασης επί της Συγγρού, που φιλοτεχνείται από συναδέλφους μας.
  5. Καταδικάστηκαν οι απαράδεκτες αντισυνδικαλιστικές απόψεις που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να παραιτούνται οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές από τα όργανα του κινήματος, όταν αυτοί είναι υποψήφιοι στις εκλογές, επειδή από το νόμο οι δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεώνονται σε μια ιδιότυπη προσωρινή υπηρεσιακή παραίτηση. Άλλωστε αυτό έχει απαντηθεί και από τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα.
  6. Εγκρίθηκαν 15 νέες αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στο Σύλλογο (13 μόνιμων ομόφωνα και 2 συμβασιούχων κατά πλειοψηφία).

      Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.      

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

                                                                

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *