Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΠ
Untitled
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΠ

Αθήνα 1– 11 -2020

Αρ. Πρωτ.: 311

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΠ

Συνάδελφοι

Ο Σύλλογός μας απέστειλε έγγραφο στην Περιφερειακή Αρχή με το οποίο ζητάμε την αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που δεν έχουν χορηγηθεί στους δικαιούχους εργαζόμενους σύμφωνα με την ΚΥΑ με αρ. 43726/2019 (ΦΕΚ 2208/ Β’/ 8-6-2019), για τα έτη 2019 – 2020, σύμφωνα με το άρθ. 60 του ν. 4735/2020 (ΦΕΚ Α΄197/12.10.2020).

Στη κατεύθυνση αυτή ζητήσαμε να γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει η παραπάνω αναφερόμενη νομοθετική ρύθμιση, δηλαδή αποδοχή της οφειλής από την Περιφέρεια και καταβολή του ποσού στους δικαιούχους εργαζόμενους.

Η θέση του Συλλόγου μας σε ότι αφορά τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των εργαζομένων, ήταν και παραμένει πάντα η ίδια.

Τα ΜΑΠ, που κερδήθηκαν με τους αγώνες των εργαζομένων πρέπει να χορηγούνται στους εργαζόμενους προκειμένου σε συνδυασμό με τις συνθήκες στους χώρους εργασίας και τα συλλογικά μέτρα προστασίας να προστατεύουν την υγεία και ασφάλεια τους κατά την εργασία τους.

Η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν εξυπηρετεί σε τίποτα αυτόν τον σκοπό. Αντίθετα η κυβέρνηση αντί να δώσει αυξήσεις στους μισθούς, που εδώ και χρόνια χτυπιούνται ανελέητα, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους με δήθεν οικονομικές παροχές, που όμως στις περιπτώσεις που τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δεν χορηγούνται και είναι πολλές, είτε πληρώνονται από τους πετσοκομμένους μισθούς των εργαζομένων, ή όταν αδυνατεί οικονομικά ο εργαζόμενος να τα αγοράσει μόνος του βρίσκεται καθημερινά εκτεθειμένος βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια του, με ευθύνη των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών.

Γι αυτό και δεν βολευόμαστε με τέτοιου είδους ρυθμίσεις, ούτε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε αντικείμενο εκμετάλλευσης, ακόμα και εκμαυλισμού συνειδήσεων και συνέχισης μη χορήγησής τους. Εξάλλου με πάμπολλες παρεμβάσεις τόσο του Συλλόγου μας, όσο και της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ), έγγραφα αιτήματα, Εξώδικη Δήλωση κλπ έχουμε επανειλημμένα απαιτήσει τη χορήγησή τους.

Τα ΜΑΠ δεν είναι επίδομα, ούτε είναι εισόδημα. Δεν πρόκειται όμως να χαρίσουμε τα ΜΑΠ των προηγούμενων χρόνων, που δεν χορηγήθηκαν

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *