Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Νόμιμη η συμμετοχή στην «αποχή» από την αντιδραστική αξιολόγηση
Untitled
Νόμιμη η συμμετοχή στην «αποχή» από την αντιδραστική αξιολόγηση

Αθήνα 3- 6 -2020

Αρ. Πρωτ.: 139

Νόμιμη η συμμετοχή στην «αποχή» από την αντιδραστική αξιολόγηση

Συνάδελφοι

Σας αποστέλλουμε την με αρ. 559/2020 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία δικαιώνεται συνάδελφος, ο οποίος είχε αποκλειστεί από τις κρίσεις επιπέδου Διεύθυνσης, επειδή συμμετείχε στην προκηρυγμένη από τα συνδικαλιστικά όργανα «αποχή» από την αξιολόγηση του ν.4369/2016.

Σημειώνουμε επιγραμματικά τα εξής:

  1. Με την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση ακυρώθηκε ως παράνομος ο αποκλεισμός του εν λόγω προσώπου από την διαδικασία επιλογής για τοποθέτησή του σε θέση Προϊσταμένου.
  2. Κρίθηκε και δικαστικά ότι η συμμετοχή στην «απεργία – αποχή» είναι νόμιμο δικαίωμα των υπαλλήλων και δεν μπορούν, για αυτόν τον λόγο, να αποκλειστούν από τις κρίσεις στελεχών.
  3. Η τιμωρητική διάταξη Γεροβασίλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκε και από το κόμμα της ΝΔ καταδικάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και την υποχρέωσε εν τέλει την προηγούμενη κυβέρνηση, να την καταργήσει.
  4. Η «αποχή» από την αντιδραστική αξιολόγηση αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο, που αρνήθηκαν και αρνούνται να ενταχθούν στο μηχανισμό ανθρωποφαγίας και πειθαναγκασμού, που βαφτίστηκε «αξιολόγηση», που ταυτόχρονα έχει σκοπό να κρύψει τις πραγματικές ευθύνες των αντιλαϊκών επιλογών λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε καταπάτηση εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε προσπάθεια να μετατραπούμε σε γρανάζια υλοποίησης αντεργατικών ρυθμίσεων και επιλογών.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ Νόμιμη η συμμετοχή στην «αποχή» από την αξιολόγηση

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Α559_2020 ΔΕφΑθ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΓΕΝΙΚΟΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *