Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Λειτουργία Τοπικής Διοικούσας Δυτικής Αττικής – Παράδοση «Ταμείου»
Untitled
Λειτουργία Τοπικής Διοικούσας Δυτικής Αττικής - Παράδοση «Ταμείου»

Αθήνα  1/02/2019

Αρ. Πρωτ.: 46

Προς

                                                 Τοπική Διοικούσα Δυτικής Αττικής

Θέμα: Λειτουργία Τοπικής Διοικούσας Δυτικής Αττικής – Παράδοση «Ταμείου». 

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου στις 14 Ιανουαρίου 2019 αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Τοπική Διοικούσα Παραρτήματος Δυτικής Αττικής η «τακτοποίηση» των οικονομικών του «Ταμείου Αλληλεγγύης», που εξακολουθούν να βρίσκονται σε «προσωπικό» βιβλιάριο.

Επανερχόμαστε στο ζήτημα, λόγω της εκλογής της νέας Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής και σε συνέχεια του με α.π.: 22/07-02-2017 εγγράφου μας.

Γνωρίζετε πως οι Τοπικές Διοικούσες δεν αποτελούν χωριστούς συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά είναι Παραρτήματα του Συλλόγου μας. Οφείλουν να τηρούν τις καταστατικές διαδικασίες και γενικότερα τα προβλεπόμενα από τον ν. 1264/1982 και το γενικότερο νομοθετικό πλαίσιο, τόσο στη λειτουργία τους, όσο και στη δράση τους. Επειδή τα Παραρτήματα δεν έχουν χωριστή υπόσταση, δεν μπορούν να βγάλουν ΑΦΜ και να ανοίξουν χωριστό τραπεζικό λογαριασμό.

Με αυτήν την έννοια θεωρούμε αναγκαίο να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, που έχει δημιουργηθεί με την μη παράδοση επί χρόνια στην Τοπική Διοικούσα των χρημάτων της, τα οποία διατηρούνται σε ατομικό λογαριασμό.

Οπότε αποτελούν «μονόδρομο» οι παρακάτω ενέργειες:

-η καταγραφή σε Πρακτικό σας των χρημάτων αυτών,

-η παράδοση των όποιων αποδείξεων τα συνοδεύουν στην Ταμία της τωρινής Τοπικής Διοικούσας,

-η υπογραφή αντίστοιχου Πρακτικού από το Δ.Σ. του ΣΥΠΑ, όπου θα αναγράφεται ότι το συγκεκριμένο ποσό θα διαχειρίζεται μόνο από την Τοπική Διοικούσα της Δυτικής Αττικής και θα κατευθύνεται σύμφωνα με τις αποφάσεις της και

-η κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΠΑ, προκειμένου να σταματήσει το καθεστώς διατήρησης χρημάτων σε ατομικούς λογαριασμούς.

Εξάλλου η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής είναι πάγια διαδικασία, που πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ισχύοντα, αμέσως μετά την συγκρότηση σε σώμα, του κάθε συνδικαλιστικού οργάνου. Δεν μπορεί μετά το πέρας μιας ολόκληρης τριετούς θητείας της απερχόμενης Τοπικής Διοικούσας Δυτικής Αττικής να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή.

Η απαίτησή μας για συμμόρφωση με τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι θέλουμε να διαχειριστούμε εμείς τα χρήματα αυτά. Ζητάμε να καταγραφούν σε πρακτικό της Τοπικής Διοικούσας και να συνεχίσουν να είναι χρήματα του Παραρτήματος Δυτικής Αττικής.

Τέλος θεωρούμε ότι τόσο οι συνδρομές, όσο και οι διάφορες εισφορές των συναδέλφων πρέπει να διαχειρίζονται με απόλυτη διαφάνεια και οικονομία. Αυτό εξάλλου απαιτεί και η συνδικαλιστική νομοθεσία, η συνδικαλιστική ηθική και η χρηστή διοίκηση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ για ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *