Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Untitled
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αθήνα  16-4-2018

Αρ. Πρωτ.: 102

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ  Προσυγκέντρωση στις 6.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

          Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Απριλίου στις 7μμ στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα που συντελείται στην Συρία από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία και τα υπόλοιπα κράτη που το στηρίζουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική επίθεση. Να βγουν στο δρόμο και να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που καταδικάζουν την επίθεση και δεν ξεγιελιούνται από τα διάφορα προσχήματα, που προβάλλουν οι εκπρόσωποι -στρατιωτικοί και πολιτικοί – των αστικών τάξεων για να δικαιολογούν το ματοκύλισμα των λαών.

Θυμόμαστε τα ανάλογα προσχήματα, που πρόβαλλαν εδώ και χρόνια για να διαμελίσουν κράτη (πχ πρώην Γιουγκοσλαβία), για «να βάλουν στο χέρι» τον πλούτο άλλων χωρών. Θυμόμαστε τα προσχήματα για «τα όπλα μαζικής καταστροφής» του Ιράκ, που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, για «την πάταξη της τρομοκρατίας» κ.α., με σκοπό πάντα να νομιμοποιούν στους λαούς τις επεμβάσεις τους. Και στη Συρία στην αρχή παρουσίασαν την ιμπεριαλιστική επέμβαση σαν «Αραβική Άνοιξη» και στη συνέχεια σαν πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Προσχήματα για να κρύβουν τις ορέξεις τους στην εκμετάλλευση του πλούτου χωρών-λαών.

Κανένας μας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος στο συνεχιζόμενο έγκλημα.

Δεν τους έπιασε ο πόνος για τα θύματα του άμαχου πληθυσμού, αυτό που τους νοιάζει είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. 

Γι’ αυτό εξάλλου ο πόλεμος στη Συρία, η Τουρκική επιθετικότητα και γενικότερα η όξυνση των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή συμπίπτει με την εξέλιξη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με την προσπάθεια των αστικών τάξεων να εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο γη, θάλασσα, εργαζόμενους…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ξέρουμε ότι και αυτή η στρατιωτική επέμβαση έγινε και με «τις πλάτες» των ΝΑΤΟικών σύμμαχων τους, με «τις πλάτες» και της Ελληνικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την ίδια ιμπεριαλιστική πολιτική με τις προηγούμενες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ δίνουν δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς την ίδια ώρα, που ματώνουν το λαό. Έχουν κάνει τη θάλασσά μας και τα νησιά μας ορμητήριο της νατοϊκής πολεμικής μηχανής. Αλωνίζουν τα πολεμικά τους πλοία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επεκτείνουν τις νατοϊκές τους βάσεις, προετοιμάζουν το φιτίλι μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής ανάφλεξης, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου, με μεγαλύτερα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό και τους εργαζόμενους ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι «η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επέμβαση», την ίδια ώρα, που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε γέφυρα εκτόξευσης «βομβών».  

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα οι λαοί μεταξύ μας. Απέναντί μας πρέπει να βάζουμε μόνο το σύστημα, που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Απαιτούμε να σταματήσει η επέμβαση στη Συρία, να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Καταδικάζουμε κάθε εμπλοκή της χώρας μας. Είμαστε σε ετοιμότητα απέναντι σε κάθε εξέλιξη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *