Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Κόβονται και τα τελευταία ψίχουλα των οδοιπορικών εντός έδρας
Untitled
Κόβονται και τα τελευταία ψίχουλα των οδοιπορικών εντός έδρας

Αθήνα 13-3-2017

Αρ. Πρωτ.: 40

Προς

                                Περιφερειάρχη Αττικής

                 κα Ρένα Δούρου

 EKEI ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

Κόβονται και τα τελευταία ψίχουλα των οδοιπορικών εντός έδρας

Κόβουν και τα τελευταία ψίχουλα (30 ευρώ/μήνα) που λαμβάνουν σαν οδοιπορικά εντός έδρας οι μετακινούμενοι με τα επιβατικά  ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους  υπάλληλοι που εκτελούν αυτοψίες, ελέγχους, δειγματοληψίες κλπ, όπως κάνουν όλοι οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας ασκώντας καθημερινά υγειονομικούς ελέγχους στους τομείς ευθύνης τους.

Στην περικοπή αυτή οδηγεί η εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 2/73/ΔΕΠ/2016 ΦΕΚ 20/Β/14-01-2016 (δικαιολογητικά αναγνώρισης και εκκαθάρισης δαπανών μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας) και τα σχετικά έγγραφα των Τμημάτων  Λογιστικής Διαχείρισης και Δαπανών (α.π. 212608, 237209/2016 κλπ), με τα οποία ζητούνται πρόσθετα δικαιολογητικά  για την προηγούμενη χρονιά, που κανείς υπάλληλος δεν έχει σήμερα στη διάθεσή του αλλά και προσκόμιση δικαιολογητικών για την φετινή χρονιά, που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ακολουθούμενες διαδικασίες.

Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή κάνουν πως δεν ξέρουν πως δεν διατίθενται υπηρεσιακά αυτοκίνητα για την άσκηση των ελέγχων αυτών. Κάνουν πως δεν ξέρουν πως η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης των υπαλλήλων για την διεκπεραίωση των αυτοψιών που απαιτούνται, γιατί τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν καλύπτουν όλες τις περιοχές, όλες τις γειτονιές. Αγνοούν σκόπιμα πως η χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων των υπαλλήλων μειώνει σημαντικά τους χρόνους διεκπεραίωσης των διαφόρων υποθέσεων έτσι ώστε να δίνονται λύσεις άμεσα και να εξυπηρετούνται πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Δεν μας παραξενεύει η εξέλιξη αυτή. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που μειώνει μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που μειώνει το αφορολόγητο, αυξάνει τους φόρους και τα ανταποδοτικά τέλη, τσακίζει συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, που ταυτόχρονα νομοθετεί φοροαπαλλαγές και κίνητρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η Περιφερειακή Αρχή αν θέλει οι υπηρεσίες της να ασκούν τις προβλεπόμενες αρμοδιότητές τους, αν θέλει οι υπάλληλοι να συνεχίσουν να ασκούν τους αναγκαίους ελέγχους κλπ, πρέπει να δώσει αμέσως λύση και για τα οφειλόμενα της προηγούμενης χρονιάς και για τις από εδώ και πέρα διαδικασίες.

Γνωρίζετε ότι η αποζημίωση για την μετακίνηση των υπαλλήλων με το αντίτιμο των μηνιαίων καρτών του ΟΑΣΑ δεν αποτελεί ουσιαστική λύση στο ζήτημα των εξόδων μετακίνησης εντός έδρας και ότι θα έπρεπε να έχουν θεσμοθετηθεί πάγια οδοιπορικά, που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης των υπαλλήλων. Θεωρούμε όμως αδιανόητο να περικόπτονται με οποιοδήποτε πρόσχημα ακόμα και αυτά τα ψίχουλα, που μέχρι πριν δίνονταν.

Ζητάμε να δώσετε άμεσα λύση.

Κοιν/ση

Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ