Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Χορήγηση ελεύθερης εισόδου σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία του Δημοσίου.
Untitled
Χορήγηση ελεύθερης εισόδου σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία του Δημοσίου.

Αθήνα 28-11-2016

Αριθμός πρωτ.:190

ΠΡΟΣ:

                                 Την Υπουργό Πολιτισμού

                              Μπουμπουλίνας 20-22

            10682 Αθήνα

                      minoff@culture.gr

 

Θέμα: Χορήγηση ελεύθερης εισόδου σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία του Δημοσίου.

Ο Σύλλογός μας διοργανώνει για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής επισκέψεις με ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους του Δημοσίου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου, που είναι ελεύθερη η είσοδος σε αυτά.

Το γεγονός ότι οι ημέρες ελεύθερης εισόδου είναι τόσο λίγες και μόνο τους χειμερινούς μήνες, καθιστά σχεδόν απαγορευτική τη διοργάνωση επισκέψεων σε ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους, τη στιγμή μάλιστα που το ενδιαφέρον των μελών μας είναι μεγάλο. Σας γνωρίζουμε ότι στην επίσκεψη που διοργανώσαμε πέρυσι, με μόλις 3 μέρες προετοιμασία (χρειαζόταν να έχουμε μια σχετικά ασφαλή πρόβλεψη του καιρού), στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών συμμετείχαν 220 άτομα και οι συνάδελφοι μας, που δεν μπόρεσαν να μετέχουν μας ζητούν να την επαναλάβουμε.

Επίσης η επίσκεψη τόσων πολλών ατόμων τόσο στους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους όσο και στα μουσεία την ημέρα της ελεύθερης εισόδου που αντικειμενικά δέχονται πολυάριθμους επισκέπτες διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία τους.

Είναι δυνατόν 600 άτομα σε οργανωμένη επίσκεψη, να μπορέσουν να «δουν» τη Μυκηναϊκή συλλογή ή την έκθεση της Θήρας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ταυτόχρονα με όλους τους άλλους επισκέπτες του Μουσείου ημέρα με ελεύθερη είσοδο; Γιατί πράγματι, 600 συνάδελφοι συμμετείχαν στην επίσκεψη που διοργανώσαμε στο Μουσείο Ακρόπολης και ελπίζουμε ότι θα είναι ακόμα περισσότεροι στις επόμενες διοργανώσεις μας. Η αύξηση άλλωστε, του αριθμού των επισκεπτών θεωρούμε πως αποτελεί κοινή μας επιδίωξη.

Προκειμένου να μην είναι κενό γράμμα η «προσφορά» της ελεύθερης εισόδου, για τις οργανωμένες επισκέψεις στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους του Δημοσίου, παρακαλούμε να εξετάσετε:

1.Τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των συμμετεχόντων μελών του Συλλόγου μας στις εν λόγω δραστηριότητές μας, σε περισσότερες Κυριακές του έτους στους κλειστούς, αλλά και ιδιαίτερα στους ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως της Ακρόπολης, Ελευσίνας, Κεραμεικού, Βραυρώνας κ.α., ενισχύοντας την προσπάθειά μας να γνωρίσουν και να αγαπήσουν οι συνάδελφοί μας την πολιτιστική μας κληρονομιά.

2.Την τροποποίηση της με Αρ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜ/ΤΑΜΣ/Φ32-Φ56/226261/ 135785/7473/ 4873 ΚΥΑ ( ΦΕΚ Β 2173) «Δικαίωμα εισόδου σε μεμονωμένα μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο», δίνοντας τη δυνατότητα στους υπευθύνους των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων να ρυθμίζουν και, αν χρειάζεται, να «μεταθέτουν» σε άλλες Κυριακές τη δυνατότητα της ελεύθερης εισόδου, είτε λόγω καιρικών συνθηκών, είτε για λόγους διαφύλαξης της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Σημειώνουμε ότι η διοργάνωση των επισκέψεων από το Σύλλογο μας, γίνεται μέχρι τώρα και θα γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τους υπευθύνους των χώρων, ώστε να μη διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *