Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Untitled
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Αθήνα 20/11/2014
Αριθμός πρωτ.: 133

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του ΣΥΠΑ συνεδρίασε χθες, 19-11-2014 προτάσσοντας το θέμα της καθαριότητας των κτιρίων της Περιφέρειας Αττικής.
Σε συνέχεια προηγούμενων δράσεων του Συλλόγου μας για το θέμα αυτό, το Δ.Σ επανέλαβε και τόνισε την ομόφωνη απόφασή του για την διεκδίκηση:

• του δημόσιου χαρακτήρα του κλάδου, με την άσκηση των καθηκόντων καθαριότητας από μόνιμο προσωπικό, με άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
• της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για τις συναδέλφους της καθαριότητας, με την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού σε ένδυση και υλικά καθαρισμού,
• της τήρησης των ορίων σε τετραγωνικά μέτρα και είδος εργασίας που πρέπει να παρέχουν χωρίς αυτό να παραβιάζεται από παράλογες απαιτήσεις υπηρεσιακών παραγόντων (σκαρφάλωμα σε σκάλες, καθάρισμα εξωτερικής επιφάνειας τζαμιών σε ορόφους, αυτοκίνητα κλπ).

αποφάσισε για το επόμενο χρονικό διάστημα:

1. Την συνάντηση όλων των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας της Περιφέρειας Αττικής με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, ώρα 11.30 πμ στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών Χολαργού, για λήψη αποφάσεων και τις επόμενες δράσεις για την επίλυση του προβλήματος.
(Οι Διευθυντές καλούνται να διευκολύνουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ώστε να παραβρεθούν στην συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου, γιατί το πρόβλημα αφορά τους πάντες).

2. Να ζητήσει νέα συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής για το ίδιο θέμα, όπου θα απαιτήσει για την επίλυση του προβλήματος συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πλάνο ύστερα και από την σχετική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.

3. Να προκηρύξει στάση εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 από τις 9.00πμ έως τις 11.00πμ, με ταυτόχρονη συγκέντρωση στην είσοδο των κτηρίων προκειμένου να γίνει συζήτηση με τους εργαζόμενους και να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες.

Τέλος, το ΔΣ του ΣΥΠΑ δηλώνει κατηγορηματικά, ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε μορφή αυταρχικής συμπεριφοράς τρομοκράτησης, υποτίμησης ή παράλογης απαίτησης προς τις συναδέλφους μας εργαζόμενες στην καθαριότητα εκ μέρους υπηρεσιακών παραγόντων, όπως έγινε στον παρελθόν ύστερα από παρόμοιες συναντήσεις και ανακοινώσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο πρόεδρος                                   Ο γενικός γραμματέας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ           ΗΛΙΑΣ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ αρ. πρωτ 133

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *