Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Ανακοίνωση για αιτηση ακυρωσης αποφασεων ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥθυντων
Untitled
Ανακοίνωση για αιτηση ακυρωσης αποφασεων ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥθυντων

Αθήνα 18-09-2014
Αρ. Πρωτ: 103

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (Σ.Υ.Π.Α.), πιστός στην αγωνιστική του δράση για ακύρωση κάθε αντιδημοκρατικού και άδικου μέτρου, που λαμβάνεται κατά των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, ανεξάρτητα από τη συνέχιση των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων για ματαίωση της διαδικασίας αξιολογήσεων, έχει ασκήσει, στις 26 Αυγούστου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακυρώσεως, κατά του Περιφερειάρχη Αττικής και κατά αποφάσεων Προϊσταμένων έξι (6) Γενικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Αττικής και πιο συγκεκριμένα κατά των αποφάσεων, του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής, του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών, της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας και της ίδιας Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ενεργούσας για τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών, με τις οποίες γίνεται επιμερισμός των ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης, στις πιο πάνω Γενικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής, για το έτος 2013, κατ΄ εφαρμογή και με επίκληση του άρθρου 7 του Π.Δ. 318/1992, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 20 του Ν. 4250/2014, με το οποίο εισάγονται ποσοστώσεις στην ευχέρεια των αξιολογητών να βαθμολογούν με ορισμένο βαθμό τους υπό αξιολόγηση δημοσίους υπαλλήλους.

Οι λόγοι ακυρώσεως που προβάλλουμε είναι:

1) Οι προσβαλλόμενες πράξεις, καίτοι είναι κανονιστικές, δεν έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
2) Κατά χρόνο αναρμοδιότητα της εκδούσας τις προσβαλλόμενες πράξεις Διοικητικής Αρχής.
3) Παράβαση Νόμου από τις προσβαλλόμενες πράξεις, λόγω μη βεβαίωσης περί λήψης υπόψη των υποχρεωτικά κατά νόμο ληπτέων υπόψη κριτηρίων και.
4) Αντίθεση των διατάξεων, στις οποίες ερείδονται οι προσβαλλόμενες πράξεις, ήτοι του άρθρου 7 του Π.Δ. 318/1992, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 20 του Ν. 4250/2014, προς τη γενική συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας, που απορρέει από το άρθρο 5 του Συντάγματος και προς την ειδικότερη μορφή της στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων που κατοχυρώνεται στο άρθρο 103 παρ. 7 εδάφιο β΄ του Συντάγματος, καθώς και προς τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας (25 παρ. 1), σε συνδυασμό και με τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1).

Παράλληλα, στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος κατέθεσε, στο Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και αίτηση με την οποία ζητά να προσδιορισθεί, κατά προτίμηση, σύντομη δικάσιμος προς συζήτηση της ως άνω αίτησης ακυρώσεως, κατά του Περιφερειάρχη Αττικής.-

Ο πρόεδρος                                      Ο γενικός γραμματέας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ          ΗΛΙΑΣ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ανακοίνωση_για_Αίτηση_Ακύρωσης_αποφασεων_ΓΔ-1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *