Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Ανακοίνωση Τοπικής Διοικούσας Δυτικής Αττικής
Untitled
Ανακοίνωση Τοπικής Διοικούσας Δυτικής Αττικής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σ. Υ. Π. Α.
Παράρτημα Δυτικής Αττικής

Ελευσίνα 24-1-2014
Αρ. Πρωτ: 19

Προς : Τα μέλη του Δ.Σ. Σ.Υ.Π.Α

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των εκλεγμένων μελών της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Δυτικής Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23-1-2014, συζητήσαμε αναλυτικά, τόσο το Σχέδιο του νέου Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, όσο και το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων όπως παρουσιάζεται στο «Διοικητικές απλουστεύσεις – καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών Προσώπων και υπηρεσιών του δημοσίου τομές – Τροποποίηση Διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις».

Όσο αφορά το νέο οργανόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής εκφράζουμε την αντίρρηση μας, αφού ¨κινείται¨ μέσα σε μια λογική συρρίκνωσης των δομών της Περιφέρειας, δεν είναι λειτουργικό, δεν αποτυπώνει μια σαφή αποκεντρωμένη δομή που να εξυπηρετεί τον πολίτη, ενώ παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις και σφάλματα στις ασκούμενες αρμοδιότητες των υπηρεσιών.

Ζητάμε την επανεξέταση του και την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου με φορείς, πολίτες, υπηρεσιακούς παράγοντες, συλλόγους εργαζομένων γιατί μόνο έτσι η νέα διοικητική δομή της Περιφέρειας θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα ζητάμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πλήρη επαναλειτουργία όλων των Δημόσιων ΚΤΕΟ και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των υπηρετούντων συναδέλφων.

Εξετάστηκε επίσης το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών. Η άποψη μας είναι ξεκάθαρη και σαφής. Διαφωνούμε κάθετα. To σχέδιο νόμου με την εισαγωγή της υποχρεωτικής ποσόστωσης που επιβάλλει, οδηγεί ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων στο προθάλαμο της αποχώρησης τους από το Δημόσιο. Είναι αυτοί οι συνάδελφοι μας που ανεξάρτητα των ικανοτήτων τους, της εμπειρίας που διαθέτουν, της απόδοσης τους που έχουν επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να θυσιαστούν ως άλλες Ιφιγένειες στο βωμό της διαθεσιμότητας. Είναι αυτοί που κάτω από μια λογική που παραπέμπει σε μεθόδους Δ. Ράϊχ, με τίτλο ΄΄ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ΄΄, υποχρεωτικά θα ενταχθούν στο ποσοστό του 15% με τη χαμηλότερη κλίμακα βαθμολογίας, ανεξάρτητα αν στην πραγματικότητα αξίζουν πολύ παραπάνω.

Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κάτω από τις εντολές της Τρόικας, αντί να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αναδιάρθρωση και βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών, αντί να προτείνει και να εφαρμόσει επιτέλους ένα δίκαιο και σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης, ¨ Εκβιάζει¨ – ¨ Τιμωρεί ¨ – και ΕΚΤΕΛΕΙ – το 15% – των κακών Ελλήνων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Για μια ακόμα φορά εφαρμόζεται η λογική του διαίρει και βασίλευε !
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΠΟΤΕ;

Με Τιμή

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν Γραμματέας

Ευθ. Κοκμοτός                          Αθαν. Νίκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *