Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης για Οργανισμό
Untitled
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης για Οργανισμό

Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2014

Προς : Περιφερειάρχη Αττικής
κο Ι. Σγουρό

Κοιν. : 1) Περιφερειακές Παρατάξεις
2) Περιφερειακούς Συμβούλους
3) Μέλη του ΣΥΠΑ
4) ΜΜΕ

Κε Περιφερειάρχη,

Ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με το προηγούμενο σχέδιο Εσωτερικού Οργανισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής. Συνοδεύεται και πάλι από ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, όχι μόνο για τη διατύπωση γνώμης από τους εργαζόμενους, αλλά και για την ολοκληρωμένη έγκρισή του.

Και μόνο αυτό το γεγονός, μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι η Περιφερειακή Αρχή με την ακολουθούμενη διαδικασία έγκρισης του νέου Οργανισμού θέλει να κρύψει προεκλογικά, τη σύμπλευσή της με την κυβερνητική πολιτική, να μεταφέρει το σύνολο των ευθυνών σε κυβέρνηση και υπουργείο.

Για αυτό δεν αναφέρεται πουθενά ότι έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο Εσωτερικών ότι οι νέοι οργανισμοί των ΟΤΑ θα συμβαδίζουν με τις κατευθύνσεις της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου, της task force, της αντίστοιχης ομάδας των Γάλλων εμπειρογνωμόνων και του Πανεπιστημίου Πειραιά, όλων δηλ. αυτών που δουλεύουν για την προσαρμογή του κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.

Είναι σίγουρο ότι θα βγείτε να πείτε “εμείς εγκρίναμε οργανισμό με 3.500 θέσεις εργασίας, δεν φταίμε που το υπουργείο εσωτερικών μας τον περικόπτει …”.

Η έλλειψη επίσης αιτιολογικής έκθεσης σχετικά με τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η οποιαδήποτε μεταβολή φανερώνει την προσπάθεια να κρυφτεί ο προσανατολισμός του καθώς και ποιες ανάγκες και ποιον τελικά υπηρετεί.

Το Σχέδιο αυτό είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων Οργανισμών, υπηρετεί την λογική του Καλλικράτη και την καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή την πολιτική του λιγότερου κράτους, των καταργήσεων αρμοδιοτήτων προς όφελος των ΣΔΙΤ και των επιχειρηματικών ομίλων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την παροχή κινήτρων και φτηνού εργατικού δυναμικού στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Υπηρετεί και εφαρμόζει με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο για την υλοποίησή της, ως συμπράττων φορέας σε συνεργασία με Δήμους, Επιμελητήρια, Ιδρύματα κλπ με την προώθηση των μεσαιωνικών ελαστικών σχέσεων εργασίας, των ΚΟΙΝΣΕΠ, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας με την υποστήριξη της επαγγελματικής εκκίνησης νέων επιχειρηματιών, την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της αγοράς και της εκπαίδευσης κ.α. Με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης προωθεί την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Πρωταγωνιστεί επίσης στο ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου (Αστέρα Βουλιαγμένης, Παραλιακό Μέτωπο, Ελληνικό κλπ), τις ιδιωτικοποιήσεις (διαχείριση απορριμμάτων, σήμανση, ασφαλτόστρωση κλπ), το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε τμήματα της Αττικής, κλπ.

Το Σχέδιο του Οργανισμού αποτυπώνει την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να παρεμβαίνει σε όλες τις υπηρεσίες, που έχουν να κάνουν με ελεγκτικούς μηχανισμούς επιχειρήσεων και πολιτών, προκειμένου να αναπτύσσει απρόσκοπτα τις πελατειακές σχέσεις μαζί τους. Γι αυτό διατηρεί ελεγκτικές υπηρεσίες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ενώ συγχωνεύει άλλες υπηρεσίες πχ οικονομικών κλπ.

Κανένας Οργανισμός στα πλαίσια αυτών των πολιτικών δεν μπορεί να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα και ανάγκες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων της Περιφέρειας Αττικής καθώς και να διασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, το δικαίωμα στη ζωή για το λαό και τους εργαζόμενους συνολικά.

Όπως αναφέραμε και για το προηγούμενο σχέδιο Οργανισμού αγωνιζόμαστε:
1) για τη διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων όλων των συναδέλφων μονίμων και αορίστου χρόνου καθώς και τη διασφάλιση της μη μετακίνησής των εργαζομένων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους ούτε σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο ούτε σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα από αυτή που υπηρετούν και την αποτύπωση των δεσμεύσεων αυτών στον Οργανισμό.

2) οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, να λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας και των εργαζόμενων, να υπηρετούν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφαλή μεταφορά, την προστασία του περιβάλλοντος κλπ. και

3) για τη διασφάλιση και προώθηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με συγκροτημένα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής αγωνίζεται για έναν οργανισμό σε τέτοια κατεύθυνση.

Για τους παραπάνω λόγους, σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση του ΣΥΠΑ αποφάσισε ομόφωνα να σας δηλώσει τη διαφωνία της με το Σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                             Ο γενικός γραμματέας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ       ΗΛΙΑΣ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *