Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης 21/12/2012
Untitled
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης 21/12/2012

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αποφασίστηκε η παραπέρα οργάνωση του αγώνα, ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την τρικομματική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, για να ξεπεραστεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελούν επιτάχυνση των μέτρων σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης που προβλέπονταν και από τον ίδιο το νόμο «Καλλικράτης» που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αντιδραστικές αλλαγές στη διοικητική δομή του Κράτους είχαν σχεδιαστεί και εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο «Καλλικράτης» αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Δηλαδήέχει αποστολή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τις απολύσεις των εργαζομένων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης των μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας

Με την πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου στους ΟΤΑ που θα αποκλίνουν από τους στόχους του προϋπολογισμού, τους επιβάλλεται υποχρεωτικό ψευδεπίγραφο πρόγραμμα «εξυγίανσης» που το πραγματικό του περιεχόμενο είναι: παραπέρα  μείωση των Κρατικών πόρων για υπηρεσίες και έργα που έχει ανάγκη ο λαός, απολύσεις εργαζομένων, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ανταποδοτικότητα και μάλιστα πανάκριβη για το λαό, ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα στο κεφάλαιο υπηρεσιών.

Με την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής καθώς και σε όλο το Δημόσιο Τομέα, έρχεται νέο χτύπημα με μείωση των Οργανικών Μονάδων και Θέσεων, ένας μεγαλύτερος αριθμός υπαλλήλων θα περάσει σε διαθεσιμότητα – απόλυση, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για μείωση 150.000 θέσεων στο Δημόσιο Τομέα. Έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο αντικατάστασης των υπαλλήλων, που ξεδιπλώνεται εδώ και μερικούς μήνες, μεεργαζόμενους μέσω των δουλεμπορικών ΜΚΟ, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής αγωνιζόμαστε:

  1. Να μην απολυθεί κανένας από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν πρώτοι το μέτρο της διαθεσιμότητας.
  2. Ενάντια, στις απολύσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται (διαθεσιμότητες, νέους οργανισμούς, αξιολόγηση κλπ)Να μη γίνει καμία κατάργηση οργανικής θέσης. Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και η κατάργηση των οργανικών θέσεων οδηγεί σε απολύσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  3. Να μην υπογραφούν διαπιστωτικές πράξεις από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
  4. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την αντιδραστική αντίληψη περί «πλεονάζοντος      προσωπικού», με την κινητικότητα των εργαζομένων που σημαίνει υποχρεωτικές μετατάξεις, διαθεσιμότητα και καταλήγει «μέσω της αξιολόγησης» στην υλοποίηση του δεύτερου κύματος δεκάδων χιλιάδων απολύσεων μέχρι το 2015.
  5. Δε δεχόμαστε τη σύνδεση του Πειθαρχικού Δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων με την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση. Για όποιον υπάλληλο υπάρχουν κατηγορίες κατάχρησης κλπ. υπάρχουν πειθαρχικά συμβούλια, υπάρχουν δικαστήρια, όπου κρίνεται η ενοχή ή η αθωότητά τους.
  6. 6.    Να καταργηθεί η διάταξη για την απαγόρευση των προσλήψεων. Να  μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε Φορείς του Δημοσίου, με κάθε είδους σύμβαση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών των υπηρεσιών. Κατάργηση της δράσης των δουλεμπορικών ΜΚΟ.
  7. Απορρίπτουμε κάθε ιδιωτικοποίηση  – εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας, καθώς και τη δημιουργία του Ειδικού Ταμείου γι’ αυτό το σκοπό. Είμαστε ενάντιοι στις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρηματική δράση στους ΟΤΑ (ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις αρμοδιοτήτων κλπ).
  8. Κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής με οποιοδήποτε τρόπο για κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, υγείας, πρόνοιας, παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού, προστασίας του περιβάλλοντος Είμαστε αντίθετοι στα χαράτσια και τη φορολογική επιδρομή στα ελάχιστα εισοδήματα που διαθέτουν οι εργαζόμενοι.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

ΤΟ Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *