Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Για την μη εφαρμογή της ΣΣΕ στους δικαιούχους των περισσοτέρων υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας
Untitled
Για την μη εφαρμογή της ΣΣΕ στους δικαιούχους των περισσοτέρων υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα 31  – 3 -2024

                                           Αρ. Πρωτ.: 67

 

Προς

Περιφερειάρχη Αττικής

κ. Νίκο Χαρδαλιά

 

Θέμα: Για την μη εφαρμογή της ΣΣΕ στους δικαιούχους των περισσοτέρων υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας.

 

Μια απαράδεκτη και αυθαίρετη κατάσταση επικρατεί στις περισσότερες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, με την μη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εδώ και έξι χρόνια στους περισσότερους δικαιούχους συναδέλφους των υπηρεσιών, που ανήκουν σε αυτή την Γενική Διεύθυνση.

Με ποιανού ευθύνη μπλοκάρονται ορισμένες  σχετικές εισηγήσεις Διευθυντών υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης;

Με ποιανού ευθύνη δεν προωθούνται προς τον Περιφερειάρχη για υπογραφή σχετικά σχέδια αποφάσεων;

Γιατί Δ/ντές υπηρεσιών δεν συντάσσουν και δεν αποστέλλουν τις σχετικές εισηγήσεις;

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι :

α. Οι Συλλογικές Συμβάσεις έχουν ισχύ νόμου και η εφαρμογή τους είναι υποχρεωτική, για τους εργαζόμενους που αφορούν. Επομένως η όποια διαφορετική προσωπική προσέγγιση υπηρεσιακών παραγόντων δεν αναιρεί την υποχρέωση εφαρμογής τους.

β. Οι προϊστάμενοι των Δ/νσεων των υπηρεσιών της Περιφέρειας οφείλουν να ανταποκριθούν στις «ενδιάμεσες» ενέργειες, που απαιτούνται και να μην δημιουργούν προβλήματα στην εφαρμογή τους. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους Γενικούς Δ/ντές, δεδομένου ότι υπόχρεος για την εφαρμογή των ΣΣΕ έναντι των εργαζομένων και του νόμου είναι ο Περιφερειάρχης.

Δεν ανεχόμαστε καμιά άλλη καθυστέρηση. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε άλλες ενέργειες νομικές και μη, και θα απαιτήσουμε από κάθε υπεύθυνο και συνυπεύθυνο την καταβολή της χρηματικής αποζημίωσης που αντιστοιχεί στις επιπλέον ώρες εργασίας, που έχουν εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια οι δικαιούχοι συνάδελφοί μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *